Naprapat

Beginner
1 hour
Trening
Naprapati er en manuell terapiform som fokuserer på diagnostisering, behandling, og rehabilitering av smerter og funksjonsproblemer i muskler og ledd. Vi tar sikte på å behandle årsaken til pasientens problemer, ikke bare symptomene, og kan også gi råd om ergonomi og øvelser for å forebygge fremtidige plager.

Vi er eksperter på kroppen

Naprapatenundersøker, diagnostiserer, behandler, rehabiliterer og forebyggersmertetilstander og nedsatt funksjon i alle deler av bevegelsesapparatet. Ennaprapat utgår alltid fra helheten og tar hensyn til både kroppslige og sosialefaktorer som kan bidra til at smerte og andre plager oppstår.

Hva gjør naprapaten?

Naprapatene gir manuell behandling av muskel-og leddplager, både akutt, kronisk, forebyggende og rehabiliterende. Pasientensanamnese (pasientens historie), undersøkelser og tester danner grunnlaget forden individuelle behandlingen. Det legges stor vekt på å analysere og forebyggeunderliggende årsaker.

Behandlingen retter seg i første omgang innmot å gjenskape normal funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Allebehandlingsformene er basert på anerkjente behandlingsmetoder. Ved å kombinereulike behandlingsteknikker kan en behandling hos naprapat reduseremuskelsmerter og dårlig bevegelse.

Behandling av idrettsskader og forebygginginnenfor idrettsmiljøer er også et viktig arbeidsområde for naprapatene. Flereidrettsforeninger, klubber og lag er tilknyttet eller benytter naprapater tilbehandling og forebyggende tiltak, med godt resultat.

Behandling

Naprapaten har en helhetlig innfallsvinkel ogser på hele bevegelsesapparatet. Vi kombinerer ofte leddbehandling ogmuskelbehandling som gir gode resultater.

Ettersom naprapaten har en bred medisinskutdannelse, skal vi kunne utelukke tilstand som krever behandling av lege ellerandre medisinske instanser.

🌿 Vi kan hjelpe med:

 • Hodepine
 • Nakkesmerter
 • Svimmelhet
 • Skuldersmerter
 • Kjeveproblematikk
 • Rygg- og korsryggsmerter
 • Isjias smerte
 • Svangerskapsplager
 • Tennisalbue / musearm
 • Idrettsskader
 • Behandling av barn (Kiss/kidd)
 • Stressrelaterte symptomer
 • Hofte- og bekkenproblemer

🌿 Behandlingsmetoder

Vi naprapater benytter oss av en rekkeanerkjente behandlingsmetoder og behandlingsteknikker. Etter en innledendesamtale og grundig undersøkelse setter naprapaten en behandlingsplan. Hvilke behandlingsmetodersom benyttes varierer og avhenger av årsak, lokalisasjon og smertens karakter.

 1. Massasje av muskler og bindevev for å myke opp vevet, minske muskelspenning og økegjennomblødningen.
 2. Manipulasjon er en teknikk derman med ulike behandlingsgrep normaliserer bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd. Her bruker vi veldigspesifikke grep, som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft sommulig.
 3. Mobilisering er en form for veldig spesifikk og leddnær tøyning som brukes for ånormalisere bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd.
 4. Muskeltøyning for å senkemuskelspenning og øke fleksibiliteten.
 5. Triggerpunktsbehandling for å senke muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling.De spente muskelstrengene behandles med flere ulike metoder, mest vanlig erpressur (trykk).
 6. Artikulering er enbehandlingsmetode som brukes for å øke bevegeligheten i ulike ledd.
 7. Dry Needling/medisinsk akupunktur er behandling av triggerpunkter ved bruk av nåler. Nålen blir sattinn i en muskel hvor målet er å minske de spente muskelstrengene.
 8. Trykkbølgebehandling er en behandlingsmetode som har vist seg å ha meget god effekt på enlang rekke kroniske tilstander som tradisjonelt har vært vanskelig å behandle.Behandlingen består av å tilføre det skadde området høyenergiske bølger somforårsaker mikroskopiske skader til det utsatte vevet – noe som stimulerertilhelingsprosessen.
 9. Ergonomisk rådgivning både hva gjelder fritid og arbeidsplass.
 10. Hjemmeøvelser/trening gir vi til våre pasienter både for å forebygge, rehabilitere ogprestere. Se trening, idrett.

Autorisasjonog offentlig godkjenning

Alle naprapatene på Fysica er offentliggodkjent av Statens autorisasjonskontor. I 2022 ble naprapati en offentliggodkjent helseprofesjon i Norge. Naprapater som er virksomme i Norge erautorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven).

 

NorgesNaprapatforbund

Alle naprapatene på Fysica er medlemmer i Norges Naprapatforbund (NNF). Allemedlemmer av NNF må holde seg faglig oppdatert gjennom å regelmessig delta påkurs/ etterutdannelse i regi av forbundet. Se Naprapatforbundets hjemmeside former informasjon.

Andre tjenester og behandlinger

Se alle

Om oss - Fysica

Fysica er ditt nye kompetansesenter for helse og trening i Fredrikstad. Vi er mer enn bare et helsesenter - vi er et team av dedikerte naprapater og instruktører som med en helhetlig tilnærming jobber sammen for å hjelpe deg med å nå dine mål.

Vårt mål er enkelt: Å hjelpe deg med å bli den beste versjonen av deg selv!

Enten du ønsker å lindre smerter, forebygge skader, økte bevegelighet og styrke, eller komme deg tilbake i form etter en skade, har vi tjenestene og ekspertisen du trenger.
Stolt på av hundrevis
Sertifiserte instruktører
Skreddersydd program
Din helse vårt mål

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Fysica er ditt nye kompetansesenter for helse og trening i Fredrikstad! Vi tilbyr naprapati, trening, rehabilitering, MediYoga og veiledning. For oss er det viktig med en helhetlig tilnærming. Vi hjelper deg med å komme i form, få ut ditt potensial, lindre smerter og oppnå bedre helse.
Har Fysica tilbud til idrettsutøvere, lag og foreninger?

Ja, våre trenere har lang og bred erfaring med å utvikle individuelle utøvere og lag. Vi er eksperter på å bygge en fysikk som er skreddersydd til idretten du utøver, og vi gjennomfører fysiske tester tilpasset til de faktiske kravene i idretten du utøver.

Trenger jeg henvisning for å komme til Fysica?

Nei, du trenger ikke henvisning for å benytte deg av tjenestene våre.

Må jeg være medlem for å benytte meg av tjenestene til Fysica?

Nei, du trenger ikke å være medlem for å utnytte deg av tjenestene våre. Alle våre tjenester kan bestilles uten medlemskap.

Hvilke medlemskapsalternativer tilbyr dere?

Vi tilbyr månedlig medlemskap. I tillegg til det kan du kjøpe klippekort.

Kan naprapatene hos Fysica hjelpe meg med rehabilitering etter en skade?

Ja, naprapatene våre har god erfaring med rehabilitering etter skader og operasjoner. De kan lage et individuelt tilpasset program for deg for å komme deg tilbake i form. Du kan også trene med en av våre naprapater.

Dekker forsikringen min behandlingen?

Noen forsikringsselskaper dekker helt eller delvis behandling hos naprapat. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringsselskap for å avklare dekningsgrad.