Idrett

På Fysica er vi opptatt av at en utøver skal trene fra det nivået han eller hun faktisk befinner seg på, og steg for steg ta seg dit hvor man dekker kravene i den idretten man driver med. Dvs. at man skal styrke de fysiske svakheter og legge et godt grunnlag for deretter dekke det som kreves i DIN idrettsgren.

Vi har bred erfaring med å hjelpe utøvere med alt fra enklere rehabiliteringsopplegg til avanserte prestasjonsopplegg over lang tid.
Idrett, gullmedalje for første plassMennesker løper over gjerde
1

Prestasjonstrening

Ønsker du å nå langt i din idrett holder det nemlig ikke å bare bygge seg stor og sterk. Om det ikke er et gjennomtenkt treningsopplegg ender man fort opp med å trene seg stor, sterk og langsom. Neste fase blir dermed å konvertere muskulaturen til raskere styrkeutvikling, akselerasjon og kjappere kontakttider. Dette er både en viktig og vanskelig treningsfase, men helt avgjørende for å få best mulig utbytte av den styrketreningen man har lagt ned.
Idrettsutøver hopper langt
2

Oppbygningstrening - Hvordan bygge en kropp fra grunnen

Oppbyggingstrening er akkurat det ordet sier: Det handler om det grunnleggende for at du skal kunne prestere som du ønsker. Den starter på det nivået du befinner deg når du kommer til oss.

All programdesign skapes ut fra en nøye screening. Etter den vet vi på hvilket biomotorisk nivå akkurat DU bør starte din trening. Neste steg er å designe et program som tetter igjen de svakheter som finnes og legger grunnen for neste treningsnivå. Etter dette følger programmet din utviklingskurve tett til du har nådd dine mål.

Et del-program varer som regel 2-6 uker (miniperiode) og inneholder flere øvelser med et bestemt antall repetisjoner samt tempo, intensitet og hviletid. Etter at du har gjennomført dette programmet starter en ny treningsperiode med ny utfordringer.
3

Behandling

Naprapaten har en helhetlig innfallsvinkel ogser på hele bevegelsesapparatet. Vi kombinerer ofte leddbehandling ogmuskelbehandling som gir gode resultater. Ettersom naprapaten har en bred medisinskutdannelse, skal vi kunne utelukke tilstand som krever behandling av lege ellerandre medisinske instanser.

Vi kan hjelpe med:

Hodepine
Nakkesmerter
Svimmelhet
Skuldersmerter
Tennisalbue / musearm
Idrettsskader
Hofte- og bekkenproblemer
Kjeveproblematikk
Rygg- og korsryggsmerter
Isjias smerte
Svangerskapsplager
Behandling av barn (Kiss/kidd)
Stressrelaterte symptomer
3

Din idrettsgren - Tren spesielt på din idrett

Hva krever DIN idrettsgren og dine ambisjoner av bevegelighet, stabilitet, teknikk, timing, relativ styrke, tempo, utholdenhet og hvile? Om du eller din trener ikke vet dette, er faren stor for at dere gjetter på hva du skal trene på i stedet for å vite. Test og tren på det som er relevant for deg og din spesielle idrett! Styrk dine fysiske svakheter og få optimalt ut av dine styrker. Det er dette vi mener med idrettsspesifkk trening.

4

Periodisering - Uke for uke

Periodisering betyr langtidsplanlegging av din trening, livsstil og kosthold. For å bygge en god fysikk kreves det at man trener kontinuerlig, systematisk og med et personlig tilpasset opplegg over en lengre tidsperiode. Vi kaller dette periodisering. Periodisering av trening er en kunst som alltid videreutvikles.
På Fysica jobber vi langsiktig med våre kunder og atleter. I vår metode inngår screening, rehabilitering, oppbyggnings- og grenspesifikk trening. Vi designer hele den viktige oppbyggingsperioden, hele konkurranse perioden samt hele år med oppbyggings – og høysesongstrening for at våre atleter skal kunne oppnå sine mål og drømmer.
Hver del av et treningsopplegg er en hel vitenskap i seg selv. Dette er noe vi på Fysica jobber med daglig for flere forskjellige idretter og rehabiliteringstilfeller.
5

Powertrening - Trim motoren og finn din kraft

Powertrening kalles den treningsfasen der vi konverterer langsom styrke til raskere styrkeutvikling, akselerasjon og kjappere kontakttider. Dette er en av de viktigste og vanskeligste treningsfasene. Det holder nemlig ikke å bare bygge seg stor og sterk på et treningsstudio. Alt må konverteres til dynamisk kraft og hastighet i bevegelsene også – det vi kaller power!
På Fysica oppfattes ofte powertreningen som den morsomste og mest inspirerende treningsformen. Men det er også den som krever absolutt mest forberedelse gjennom strukturert grunnleggende trening og opparbeidet evne til å tåle belastning.
Veldig forenklet kan vi si at vi deler inn powertreningen i maksimal styrke, eksplosiv styrke og hurtighetsstyrke. Ulike idretters kravprofil avgjør hvor mye tid og fokus man trenger å bruke på de ulike delene. Det handler helt enkelt om hvor mye og hvordan man best kan trimme sin motor, dvs. dine individuelle og ulike biomotoriske muskelkombinasjoner. Uansett idrett har man alltid en fordel av å kunne akselerere enten seg selv eller sitt redskap raskere enn motstanderen.
6

Fysiske Tester - Test det som er relevant for din idrett

Når man skal utføre fysiske tester, hva skal man da teste? En test eller et testbatteri skal gjenspeile den eller de hovedøvelsene man faktisk trener for å skape f.eks. basisstyrke, kompleksstyrke og til slutt styrkeutvikling under relevante tempoer, intensitetsnivåer og tidsintervaller for den aktuelle idrettsgrenen. Det er tross alt ingen hensikt å gjøre tester om man uansett ender opp med det samme treningsprogram som man alltid har gjort!
På Fysica utfører vi fysiske tester. Vi tester de viktigste biomotoriske funksjonene (f.eks. spenst, styrke, hurtighet) i den aktuelle idrettsgrenen. Den objektive data man får legges til grunn for profesjonell analyse, strategi, treningsplanlegging, programdesign, periodisering av trening m.m.
På Fysica har vi ferdige testbatterier for flere forskjellige idrettsgrener, blant annet for fotball, håndball og ishockey.
7

Elitepakken

UTNYTT HELE DITT POTENSIAL​

Om du vil få ut hele potensialet ditt holder det ikke å trene i maskiner på treningsstudio i lavsesongen! Et standard treningsprogram rekker heller ikke særlig langt, og det samme gjelder dårlig planlagt styrketrening ved siden av den spesifikke idrettstreningen.
Vi tilbyr derfor ELITEPAKKEN!
Vi gjør en målrettet screening og utfører fysiske tester basert på de biomotoriske variablene din idrett stiller krav til. Hver idrett har sin unike kravprofil- vi skreddersyr testbatteriet så de dekker samtlige fysiske krav i din idrett.

Etter screening og idrettsspesifikke tester, lager din coach på FYSICA et profesjonelt og individuelt tilpasset treningsopplegg, satt sammen av unike programmer, periodisert og tilrettelagt etter dine behov. Det er store forskjeller på hvordan et treningsopplegg ser ut i lav- og høysesong. Med ELITEPAKKEN får du et spesialtilpasset program som gjør deg bedre på det DU ønsker å bli bra på!
Dette er ELITEPAKKEN:
- Vi screener din kropp, dvs. undersøker din bevegelighet, stabilitet og styrke i tre plan i forhold til hva som kreves for ”din idrett”.
- Vi tester også noen av de viktigste biomotoriske faktorene i din idrett, for eksempel styrke og balanse, maksstyrke, kraftutvikling i forhold til hastighet og tid, powerutholdenhet, anaerob utholdenhet osv.
- Vi designer et individuelt treningsprogram og periodiseringsforslag som tar deg steg for steg på veien mot dine mål.
5

Autorisasjonog offentlig godkjenning

Alle naprapatene på Fysica er offentliggodkjent av Statens autorisasjonskontor. I 2022 ble naprapati en offentliggodkjent helseprofesjon i Norge. Naprapater som er virksomme i Norge erautorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven).

NorgesNaprapatforbund

Alle naprapatene på Fysica er medlemmer i Norges Naprapatforbund (NNF). Allemedlemmer av NNF må holde seg faglig oppdatert gjennom å regelmessig delta påkurs/ etterutdannelse i regi av forbundet. Se Naprapatforbundets hjemmeside former informasjon.

Timeplan

Send oss en melding!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Fysica Logo Symbol

Vi ser frem til å høre fra deg!

Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker å bestille time? Ta gjerne kontakt med oss! Vi setter pris på å høre fra deg.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Fysica er ditt nye kompetansesenter for helse og trening i Fredrikstad! Vi tilbyr naprapati, trening, rehabilitering, MediYoga og veiledning. For oss er det viktig med en helhetlig tilnærming. Vi hjelper deg med å komme i form, få ut ditt potensial, lindre smerter og oppnå bedre helse.
Har Fysica tilbud til idrettsutøvere, lag og foreninger?

Ja, våre trenere har lang og bred erfaring med å utvikle individuelle utøvere og lag. Vi er eksperter på å bygge en fysikk som er skreddersydd til idretten du utøver, og vi gjennomfører fysiske tester tilpasset til de faktiske kravene i idretten du utøver.

Trenger jeg henvisning for å komme til Fysica?

Nei, du trenger ikke henvisning for å benytte deg av tjenestene våre.

Må jeg være medlem for å benytte meg av tjenestene til Fysica?

Nei, du trenger ikke å være medlem for å utnytte deg av tjenestene våre. Alle våre tjenester kan bestilles uten medlemskap.

Hvilke medlemskapsalternativer tilbyr dere?

Vi tilbyr månedlig medlemskap. I tillegg til det kan du kjøpe klippekort.

Kan naprapatene hos Fysica hjelpe meg med rehabilitering etter en skade?

Ja, naprapatene våre har god erfaring med rehabilitering etter skader og operasjoner. De kan lage et individuelt tilpasset program for deg for å komme deg tilbake i form. Du kan også trene med en av våre naprapater.

Dekker forsikringen min behandlingen?

Noen forsikringsselskaper dekker helt eller delvis behandling hos naprapat. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringsselskap for å avklare dekningsgrad.