Kurs/Foredrag

På denne siden vil du finne en oversikt over alle våre kommende kurs og foredrag. Vi tilbyr et bredt spekter av aktiviteter innen trening og helse, både for deg som ønsker en sunnere livsstil, og deg som vil ha faglig påfyll. Vi oppdaterer fortløpende, så her det bare å følge med og finne inspirasjon!
1

MediYoga

MediYoga er en terapeutisk form for yoga som kombinerer enkle og rolige yogaøvelser, pusteøvelser, avspenningsteknikker og meditasjon. Den balanserer nervesystemet, minsker stress og fremmer velvære.
I uke 35 starter vi opp med 3 nye kurs:
- tirsdag 27.8  kl.18.00-19.15
- onsdag 28.8 kl.18.00-19.15
- torsdag 29.8 kl.10.15-11.30
Kursene går over 8 ganger og koster 1900,-
Les mer
2

Trening & Kosthold 12 uker

Bli sjef over din helse!
- Maten og vanene som gir resultater.

Med vårt 12-ukers program med trening og kosthold ønsker vi å forbedre din fysikk og helse. Dette er et opplegg som passer for alle, uansett hva som er din målsetning. Vi er opptatt av individuell tilpasning, både når det gjelder treningen og kostholdet. Det er også viktig for oss at de som velger å være med på dette skal få god kunnskap om trening og kosthold samt få de riktige verktøyene til en livslang holdbar forandring.

Vi har valgt å starte opplegget i grupper (10 deltakere i hver gruppe). Det gjør vi først og fremst for at vi mener det er lettere for den enkelte person å gjennomføre opplegget sammen med andre, men også for at vi kan veilede flere personer samtidig. Selv om man starter på opplegget sammen med andre så er det individuelt tilpasset.

De valgte startdatoene (26/8 og 2/9) blir første samling hvor vi kommer gå gjennom alle detaljer i opplegget, samt har en praktisk gjennomgang med matlaging/prepping. Det blir også satt opp tid til individuell samtale og undersøkelser, bl.a. med Inbody kroppsanalyseapparat. Dette legger grunnlaget for treningsprogram og kostholdsplan.
Vi kommer ha en kveldskurs og en dagkurs.
Kveldskurset har oppstart den 26/8 og kommer ha faste treningstider på mandager og torsdager kl. 16.30.
Dagkurset har oppstart 2/9 og kommer ha faste treningstider på mandager og torsdager kl. 13.00.

Når det gjelder treningen er det lagt opp til 2 fellesøkter med de øvrige i gruppa. Vi setter opp individuelt tilpassede økter i tillegg til fellesøktene ved ønske eller behov. Det skal gjennomføres daglig aktivitet tilsvarende minimum 10000 skritt.
Treningen er en dynamisk prosess, og treningen vil bli oppgradert etter hvert som man får en progresjon.
For trening utover de to fellesøktene i uka kan det være en fordel å være medlem på treningssenter. Du kan også tegne medlemskap hos oss til en nedsatt pris for de 12 ukene.

Kostholdsplan består av råvarebasert mat som er enkel å lage. Vi er opptatt av mat med god kvalitet og unngå ultraprosesserte matvarer. Som deltakere får du alle våre oppskrifter, men kostholdsplanen tilpasses den enkelte deltaker.
Ukentlig presenterer vi et motiverende tema innen kosthold, trening og livsstil som gir deg mer kunnskap og forståelse til å gjøre de rette valgene.

Vi er opptatt tett oppfølging. Vi bruker et treningssystem hvor alle deltakere får egen innlogging. Alle treningsprogrammene ligger i systemet, det fungerer som en treningsdagbok slik at all trening skal loggføres. All kommunikasjon vil bli gjennom systemet, både individuelt og for hele gruppa. I tillegg er det oppmøte to ganger i uka på vårt senter for oppfølging og fellestrening med gruppa.

Du trenger ikke forberede deg på noe spesielt før oppstart mer enn at du er mentalt innstilt på at det kommer kreve en hel del av deg, framfor alt når det gjelder prioritering, planlegging og disiplin. Planlegging og disiplin er helt avgjørende for å kunne gjennomføre dette. Vi kommer hjelpe til så godt vi kan underveis, men til syvende og sist er det opp til deg å gjennomføre dette i 84 dager.

Prisen for hele opplegget er 9900,-. Summen kan deles i 3 og du betaler kun 3300,- per måned.
Med tanke på at det er begrenset med plasser, så er det «først til mølla»-prinsippet som gjelder. Vi håper du synes dette er interessant og at vi ses til oppstart!
Påmelding
3

STAC Trener / Elitetrener Trinn 1

STAC Trener er både et frittstående kurs og trinn 1 av 5 i STAC Elitetrener-utdanningen. På trinn 1 lærer du å "screene" en person med STAC Screening, se etter svakheter i fysikken som må adresseres med riktig type øvelser. Du vil også lære funksjonelle øvelser, tilpasset det du trenger å adressere, for å oppnå et godt resultat, samt hvordan du setter sammen et individuelt tilpasset korrektivt treningsprogram.
På trinn 1 lærer du moderne idrettsfysiologi og bakgrunnen for de forskjellige treningsfasene. OG mye mer!

Dato for kurset er 19.-21. september.

Prisen er 13950 SEK. Påmelding og betaling skjer via stac.se
For mer informasjon er det bare å ta kontakt med oss.
Påmelding
4

STAC Elitetrener Trinn 2-5

Her er informasjon om trinn 2-5:

På STAC Elitetrener 2 til 5 videreutvikler du din kunnskap og din praktiske ferdighet fra det du har lært på STAC Trener (trinn 1 av 5), mot nivået Elite blant trenere.

På STAC Elitetrener trinn 2 handler det om utvidet og avansert programdesign, valg av øvelser, modifisering av øvelsesvariabler, instruksjon og øvelsesutførelse m.m.

På trinn 3 er det fortsatt programdesign med fokus på konvertering av styrke til power for alle ulike deler av powerbegrepet, samt hvordan man velger fysiske tester og designer relevante testprotokoller m.m.

På trinn 4 er det fortsatt programdesign med fokus på hvordan man konverterer og optimaliserer klienter for å nå og passere en spesifikk anaerob og aerob kravprofil.

På trinn 5 ligger fokus på periodisering av trening over tid. Optimal langtidsadaptasjon, korttidsadaptasjon, resultatutvikling, sesongtilpasning, restitusjon og helhetlig tilpasning. Den siste fjerde dagen på trinn 5 er det praktisk eksamen.

Når man er godkjent på alle trinn (STAC Trener + trinn 2-5 + praktisk eksamen), blir man STAC Elitetrener.
Les mer
5

Autorisasjon og offentlig godkjenning

Alle naprapatene på Fysica er offentlig godkjent av Statens autorisasjonskontor. I 2022 ble naprapati en offentlig godkjent helseprofesjon i Norge. Naprapater som er virksomme i Norge er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven).

Norges Naprapatforbund

Alle naprapatene på Fysica er medlemmer i Norges Naprapatforbund (NNF). Alle medlemmer av NNF må holde seg faglig oppdatert gjennom å regelmessig delta på kurs/ etterutdannelse i regi av forbundet. Se Naprapatforbundets hjemmeside for mer informasjon.

Timeplan

Send oss en melding!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Fysica Logo Symbol

Vi ser frem til å høre fra deg!

Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker å bestille time? Ta gjerne kontakt med oss! Vi setter pris på å høre fra deg.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Fysica er ditt nye kompetansesenter for helse og trening i Fredrikstad! Vi tilbyr naprapati, trening, rehabilitering, MediYoga og veiledning. For oss er det viktig med en helhetlig tilnærming. Vi hjelper deg med å komme i form, få ut ditt potensial, lindre smerter og oppnå bedre helse.
Har Fysica tilbud til idrettsutøvere, lag og foreninger?

Ja, våre trenere har lang og bred erfaring med å utvikle individuelle utøvere og lag. Vi er eksperter på å bygge en fysikk som er skreddersydd til idretten du utøver, og vi gjennomfører fysiske tester tilpasset til de faktiske kravene i idretten du utøver.

Trenger jeg henvisning for å komme til Fysica?

Nei, du trenger ikke henvisning for å benytte deg av tjenestene våre.

Må jeg være medlem for å benytte meg av tjenestene til Fysica?

Nei, du trenger ikke å være medlem for å utnytte deg av tjenestene våre. Alle våre tjenester kan bestilles uten medlemskap.

Hvilke medlemskapsalternativer tilbyr dere?

Vi tilbyr månedlig medlemskap. I tillegg til det kan du kjøpe klippekort.

Kan naprapatene hos Fysica hjelpe meg med rehabilitering etter en skade?

Ja, naprapatene våre har god erfaring med rehabilitering etter skader og operasjoner. De kan lage et individuelt tilpasset program for deg for å komme deg tilbake i form. Du kan også trene med en av våre naprapater.

Dekker forsikringen min behandlingen?

Noen forsikringsselskaper dekker helt eller delvis behandling hos naprapat. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringsselskap for å avklare dekningsgrad.