Behandling av barn

Årsaken til at det kan oppstå plager hos barn og spedbarn kan være mange, men ved en grundig anamnese og undersøkelse vil man i de fleste tilfeller finne ut om dette er plager som man kan få hjelp med hos en behandler eller om man må henvises videre til spesialist.
1

Behandling av barn

Har du et spedbarn som:
Gråter mye
Sover dårlig og våkner brått
Har ammeproblemer eller spiser dårlig
Er urolig og ofte utilfreds
Ligger som en C (bananform)
Har skjevt hode- og/ eller nakkeholdning
Er øm eller overfølsom i nakken
God nakkefunksjon er grunnleggende for barnets generelle utvikling, koordinasjon, motorikk og integrering av sanseinntrykk. Spedbarn og småbarn har et nervesystem i voldsom utvikling, noe som gjør det overfølsomt for funksjonsforstyrrelser i nakken og ryggen. Spedbarn har heller ikke utviklet muskulaturen i nakken tilstrekkelig nok til å holde deres relativt tunge hode.

En funksjonsforstyrrelse i nakken kan forårsake mange symptomer og påvirker barnets utvikling og velbefinnende. ​En feilstilling utløses gjerne under såkalte vanskelige fødsler – for eksempel ved bruk av tang eller sugekopp, setefødsel, drag i hodet, keisersnitt, tvillingfødsler m.m.
Behandling av spedbarn
2
Har du et barn som:
Strever med fin- og grovmotorikken
Klager over hodepine
Har konsentrasjonsvansker
Sliter med forstoppelse
Har språkproblemer
Oppleves som hyperaktiv og rastløs
Har balanseproblemer, faller ofte og slår seg
Blir bilsyk
Grunnen til dette kan være en ubehandlet funksjonsforstyrrelse. Barnet kompenserer en feilstilling i de øvre nakkeledd og dette reduserer fullgod utvikling av motorikk og sanseintegrasjon. Dette går ofte på bekostning av kvalitet i bevegelsen og i sanseapparatet.

Disse symptomene kan ved hjelp av smertefri behandling lindres eller elimineres helt. Behandlingen består av muskulær behandling og mobiliseringsteknikker rettet mot barnets ryggrad og bekken for å få tilbake normal funksjon hos barnet. Etterpå får foreldrene råd, veiledning og øvelser de/barnet kan gjøre hjemme.
Vi setter ofte opp et kontrollbesøk etter noen uker.
Barn trener

Timeplan

Send oss en melding!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Fysica Logo Symbol

Vi ser frem til å høre fra deg!

Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker å bestille time? Ta gjerne kontakt med oss! Vi setter pris på å høre fra deg.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Fysica er ditt nye kompetansesenter for helse og trening i Fredrikstad! Vi tilbyr naprapati, trening, rehabilitering, MediYoga og veiledning. For oss er det viktig med en helhetlig tilnærming. Vi hjelper deg med å komme i form, få ut ditt potensial, lindre smerter og oppnå bedre helse.
Har Fysica tilbud til idrettsutøvere, lag og foreninger?

Ja, våre trenere har lang og bred erfaring med å utvikle individuelle utøvere og lag. Vi er eksperter på å bygge en fysikk som er skreddersydd til idretten du utøver, og vi gjennomfører fysiske tester tilpasset til de faktiske kravene i idretten du utøver.

Trenger jeg henvisning for å komme til Fysica?

Nei, du trenger ikke henvisning for å benytte deg av tjenestene våre.

Må jeg være medlem for å benytte meg av tjenestene til Fysica?

Nei, du trenger ikke å være medlem for å utnytte deg av tjenestene våre. Alle våre tjenester kan bestilles uten medlemskap.

Hvilke medlemskapsalternativer tilbyr dere?

Vi tilbyr månedlig medlemskap. I tillegg til det kan du kjøpe klippekort.

Kan naprapatene hos Fysica hjelpe meg med rehabilitering etter en skade?

Ja, naprapatene våre har god erfaring med rehabilitering etter skader og operasjoner. De kan lage et individuelt tilpasset program for deg for å komme deg tilbake i form. Du kan også trene med en av våre naprapater.

Dekker forsikringen min behandlingen?

Noen forsikringsselskaper dekker helt eller delvis behandling hos naprapat. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringsselskap for å avklare dekningsgrad.